Historia

”Möysä on Lahden ja koko Etelä-Suomen rock-elämän valopilkkuja.” -Helsingin Sanomat 27.2.2016

Möysän Musaklubin juuret ovat Lahden Möysän kaupunginosan entisellä Esso huoltoasemalla. Ensimmäinen Musaklubin keikka järjestettiin 2.7.2010 huoltoasemasta ravintolaksi muutetun ravintolan kattoterassilla, polttavassa auringonpaisteessa 38 asteen helteessä.

”Musaklubin toiminta kasvoi vuosittain. Kiitosta ovat saaneet keikkojen aikainen alkamisaika, erinomainen akustiikka, ystävällinen henkilökunta ja välitön tunnelma. Mössö on saavuttanut innovatiivisella ja hyväntuulisella asenteellaan nopeasti hyvän maineen niin artistien kuin yleisönkin keskuudessa.” Etelä-Suomen Sanomien palkintoraati myöntäessään Aukusti-kulttuuripalkintoa 7.1.2014.


”Kaiken lisäksi Möysästä on tullut artistien suosikkipaikka. Muusikot kehuvat vanhan huoltamon ilmiömäistä akustiikkaa, keikkojen tunnelmaa ja ystävällistä henkilökuntaa.” Helsingin Sanomat 27.2.2016. 

Viipurintiellä vanhalla Essolla järjestettiin yli 600 tapahtumaa. Nyt Möysän Musaklubi toimii Hämeenkadulla. Keväällä 2017 remontoidut 1000 m2 tilat keskellä kaupunkia mahdollistavat suurempien konserttien ja yksityistilaisuuksien järjestämisen.


”Eivätkä ne kehut Mössön soundeista ole olleet mitenkään tuulesta temmatut, päinvastoin. Jos sanakirjassa haluttaisiin kuvailla täydellistä soundia, käytettäisiin siinä demonstraatiossa J. Karjalaisen Möysän Esson keikkaa.” Iltamakasiini keikkaraportissaan 6.3.2016


Mössö oli 2017 SuomiRock-gaalassa ehdolla Vuoden 2017 suomirockin kulttuuriteoksi. Palkinnon voitti Ultra Bra yhtyeen comeback, Mössön juhliessa kunniakasta hopeasijaa. Juhliin ei ollut aihetta myöskään vuonna 2020 kun oli tarkoitus juhlia Mössön 10-vuotisjuhlia. Korona vuoden ajalta peruuttiin huimat 119 tapahtumaa.