Päivämäärä

09.03.2023
Expired!

Ajankohta

20:00

Erja Lyytinen

Ovet klo 20:00
Showtime 21:00

Suomen blueskuningattareksi tituleerattu Erja Lyytinenon niittänyt mainetta kansainvälisissä bluespiireissä jo vuosikymmenien ajan, ja vauhti näyttää vain kiihtyvän.

Lyytisen syksyllä 2022 julkaisema albumi ”Waiting For The Daylight” on saanut osakseen suitsutusta mediassa ympäri maailman. Albumi nousi Suomen virallisella listalla 3. sijalle, ja on myös saanut radiosoittoa USA:ta ja Australiaa myöten. Uusi albumi on Lyytisen aikaisempaa tuontantoa raskaampaa ja progressiivisempaa, kuitenkaan unohtamatta juuriaan bluesin parissa. 

Lyytisen musiikillinen paletti on laaja. Hän yhdistää musiikissaan modernia ja vanhaa bluesia progressiivisiin sävyihin. Lyytinen on kasvattanut itselleen vankan kuulijakunnan, josta kertovat parhaan kitaristin tunnustus European Blues Awardseissa (2017), sekä toinen sija Total Guitar -lehden lukijaäänestyksessä 10 Maailman Parasta Kitaristia Nyt (2020). Vuonna 2021 Lyytinen valittiin myös Suomen musiikin kunniagalleriaan ja vuonna 2022 hän sai oman tähtensä suomalaisen musiikin Walk of Famelle Tampereelle. Syksyllä 2022 Lyytinen teki jälleen historiaa, ollen ensimmäisenä suomalaisena ehdolla arvostetuissa Maple Blues Awardseissa Kanadassa.