Päivämäärä

11.06.2022
Expired!

Ajankohta

21:30

Hinta

12.00€

Jore Marjaranta

Ovet klo 20:00

Showtime klo 21:30

Jore Marjaranta aloitti soolouransa vuonna 2000, jolloin hän julkaisi albumin nimeltä ”Eteenpäin”. Se oli Joren ensimmäinen suomeksi julkaistu albumi, ja se nousi julkaisuviikolla albumilistan sijalle 10. Albumin sävellyksistä vastasivat Jore ja Ako Kiiski, joka myös tuotti Joren kolme ensimmäistä albumia. Kappaleet sanoittivat Jore ja Jiri Nikkinen. Laulu ”Kävelet tähtiin päin” oli Joren ensimmäinen oma suomenkielinen sanoitus omaan sävellykseensä.

Jo seuraavana vuonna 2001 julkaistiin albumi ”Aikaa palaa”, jolla Jore otti päävastuun sanoituksista ja sävelsi myös suurimman osan lauluista. Toisena säveltäjänä toimi Ako Kiiski. Albumilta julkaistu single ”Miten pelko lähtee” pääsi mukaan ”Minä ja Morrison” -elokuvaan. Elokuvan saaman suosion avulla kappale sai paljon uusia kuuntelijoita ja se alkoi soida paljon useilla eri radiokanavilla. Kappaleen suosion myötä myös keikkailu lisääntyi ja bändin kokoonpano vakiintui. Vuonna 2003 julkaistiin ”Värit” -niminen albumi, jolta löytyy kappale ”Haaveet kaatuu”. Se on mukana elokuvassa ”Pahat pojat”, joka saavutti yli 600 000 katsojaa ja on edelleen Suomen kahdeksanneksitoista katsotuin kotimainen elokuva. ”Haaveet kaatuu” vahvisti Joren asemaa radioasemilla ja lisäsi keikkasuosiota huimasti. Laulua soitetaan kuulemma edelleen Suomen armeijassa, kun alokas haluaa suorittaa palveluksensa nopeasti, mutta hänet määrätäänkin aliupseerikouluun. Monissa varuskunnissa tämä hetki tunnetaan ”Haaveet kaatuu” -päivänä.

Vuonna 2004 julkaistiin kokoelmalevy ”18 suosikkia”, jolla on aiemmin julkaistujen kappaleiden lisäksi kolme uutta sävellystä. Tunnetuin niistä on nimeltään ”Ikävä”.

”Pieni ihminen” vuodelta 2007 oli Joren viides albumi EMI-levy-yhtiölle. Radiosoittoon pääsivät laulut ”Pieni ihminen” ja ”Mies”. Albumin erikoisuus oli, että jokaisesta albumin kappaleesta tilattiin maalaus taiteilija Eero Heikkiseltä. Maalauksia on albumin sisävihkossa ja kannessa. Taulut myytiin huutokaupassa ja niistä saadut rahat lahjoitettiin Lastenklinikoiden kummeille.

Albumin ”Niin kaunis on Helsinki nyt” valmistelujen aikaan vuonna 2010 Jore perheineen muutti vaimon työkomennuksen ajaksi USA:han Boulder-nimiseen kaupunkiin, joka sijaitsee Coloradon osavaltiossa. Joren onneksi levy-yhtiö uskoi ulkomaille muutosta huolimatta levyn materiaaliin ja halusi julkaista levyn. Kun levy julkaistiin keväällä 2011, Jore tuli Suomeen haastatteluja varten ja teki bändinsä kanssa viisi keikkaa. Levyn radiohittejä olivat laulut ”Mitä meille tapahtui”, sekä nimikappale ”Niin kaunis on Helsinki nyt”.

Muutettuaan takaisin Suomeen syksyllä 2012 Jore aloitti yhteistyön Nalle Ahlstedtin kanssa, joka on edelleen hänen tuottajansa. Jore ja Nalle alkoivat säveltää uutta materiaalia, ja mukaan tuli lisäksi Lasse Wikman tekemään sanoituksia yhdessä Joren kanssa.

Yhteistyön tuloksena julkaistiin albumi VI vuonna 2015. Levyltä radiosoittoon pääsivät laulut ”Huomaan vain sinut”, ”Muistatko sen” sekä ”Oikeassa koskessa”. Jorelle rakkain albumin kappale on ”Pieni omena (Petite pomme)”, jonka hän laulaa duettona vanhemman tyttärensä kanssa. Albumin julkaisi Exogenic Music Group.

Albumin ”Hetket kuvina” rahoitus kerättiin joukkorahoituksena mesenaateilta, ja se julkaistiin D8 Music -levymerkillä. Radioihin päätyivät kappaleet ”Mä odotan sua”, ”Liian vähän aikaa” sekä ”Hetket kuvina”.
Albumilta löytyy myös duetto ”Kauneimmat” yhdessä Zühlken kanssa.

Soolouransa aikana Jore on julkaissut seitsemän albumia ja yhden kokoelmalevyn. ”Minä ja Morrison” ja ”Pahat pojat” -elokuvien lisäksi hän on lisäksi laulanut musiikkia elokuviin ”Kalteva torni” ja ”Pikku Kananen”. Hän lauloi myös tv-sarjan ”Salatut Elämät” -tunnusmusiikin 2000-luvun alussa.